Kako odabrati savršene burme

Možda u odabiru vereničkog prstena niste učestvovali zajedno, ali biranje burme je zajednički zadatak budućeg para. Venčani prsten je komad nakita koji ćete nositi do kraja života, zato nema razloga da žurite, važno je da se burme slažu i da uživate dok ih nosite svakog dana. Baš zbog tog što znamo koliko je važno da odaberete pravi par prstenja koji ćete nositi kao bračni par, pripremili smo nekoliko saveta za koje se nadamo da će vam pomoći dok ne donesete odluku jer burme su simbol večnosti koji se vezuje za krug, ali i simbol vaše ljubavi.

 

Korak 1:

Vrlo je važno da na vreme počnete da razmišljate o burmama, najkasnije mesec dana pre venčanja. Kada odaberete model, one se često izrađuju po meri, zato je veoma važno da imate vremena za ceo proces.

 

Korak 2:

Veličina je bitna! Pogotovo u vezi sa burmama! Možete probati prsten i odmah odrediti svoju veličinu, ali ne zaboravite da su to vaše trenutne mere. Telo se menja i kroz nekoliko godina vam možda treba prsten koji je ipak broj veći. Ne zaboravite i na period trudnoće tokom koje je moguće da dođe do otoka celog tela, pa i šaka, zato vam predlažemo da to obavezno uzmete u obzir!

 

Korak 3:

Odredite budžet za burme pre nego što odete da ih birate. Naš predlog je da to ne bude ni premalo ni previše. Ipak ćete ih nositi do kraja života, pa je važno da budu od kvalitetnih materijala. Način izrade i kvalitet materijala utiču na cenu, ali naravno i to da li ćete se odlučiti za brendirane komade ili ne. Imajte to na umu pre nego što krenete u zlataru.

 

Korak 4:

Kada je reč o stilu, razmišljajte na sledeći način: postoje klasične burme bez detalja koje se slažu uz svaki novi komad nakita koji dodate i uz sve stilove, postoje one sa malo detalja, tek toliko da vaša burma bude specifična, a postoje i one sa mnogo detalja koji čine da vaš prsten bude potpuno jedinstven. U poslednjem slučaju važno je da imate na umu da ćete ovaj prsten nositi do kraja života, pa dobro razmislite da li će vam odgovarati uz sve.

 

Korak 5:

Odabir materijala za burme je možda najbitnija stavka. Vrlo verovatno je da ćete se vaš partner i vi odlučiti za različite stilove, što je često slučaj, ali bilo bi lepo da materijal bude isti. Najpopularnije su burme od zlata, jer zlato, kako narod kaže, traje večno. Burme su obično izrađene od žutog, belog ili roze zlata ili pak od kombinacije različitih boja zlata, ali tu su i one od srebra, povoljnije za vaš budžet, od platine kao najkvalitetnijeg i najskupljeg materijala, ali mogu imati i dodato drago kamenje. Uzmite u obzir i materijal od koga je izrađen vaš verenički prsten jer bi bilo lepo da se ova dva prstena slažu.

 

Srećno!