5 saveta za letnje venčanje

Ukoliko ste doneli odluku da vaše letnje venčanje bude pod vedrim nebom, evo nekoliko korisnih saveta koji će vam pomoći da to i ostvarite

Romantično letnje venčanje na otvorenom je bajkovit prizor i dan za dugo pamćenje. Da bi sve proteklo u najboljem redu i da ne bi došlo do nepredvidivih situacija za koje nećete imati rešenje, predlažemo da prođete listu naših saveta i bezbrižno sačekate vaš veliki dan.

Idealno vreme

Kada to kažemo, mislimo na idealno vreme u toku dana kada je najbolje da zakažete venčanje. Lekari kažu da se između 10 ujutru i 16 časova ne treba izlagati suncu, kako zbog lošeg zračenja tako i zato što su vrućine prevelike, a zamislite sve to sa šminkom, frizurom, venčanicom i željom da odmah zaigrate sa svojim dragim gostima. Zato predlažemo da venčanje zakažete za kasno popodne, kada dan počinje da se hladi, a već raspoloženi gosti mogu odmah da zaigraju.

Vremenska prognoza

Znamo da ćete svakako pratiti vremensku prognozu, ali kao što poslednjih nekoliko meseci možete da primetite, to vam ne znači baš puno jer se vreme menja iz sata u sat, pa je njena tačnost diskutabilna. Zato predlažemo da odete korak dalje i za slučaj kiše imate spremno rešenje. Pripremite tende ili neki natkriven prostor koji će osigurati zabavu ako i kada kiša počne!

Istopljeni sladoled ili torta

Da bi vaša torta preživela sečenje i visoke temperature, važno je da bude napravljena od sastojaka koji se ne tope lako, ako odaberete šlag kao završni segment, neće dugo potrajati, pa će sve redom početi da se topi. Zato predlažemo da se posavetujete na vreme sa ljudima koje ste angažovali da vam prave tortu kako biste to sprečili. Ako vam nedostaje inspiracija za izgled torte, o tome smo već pisali, pa ih možete slasno pogledati ovde.

Oslonac je važan

Ako ste se odlučili za venčanje pored bazena oko kog je betonski podijum za igru, onda ovaj savet nije za vas –  tvrda podloga kao oslonac za igru prava je stvar. Ali ukoliko ste se kojim slučajem odlučili za salaš, park ili neku travnatu površinu, možda obalu reke – postarajte se da obezbedite prostor za igru jer niko ne voli da mu štikle upadaju u zemlju ili pesak.

Osveženje za uspomenu

Umesto čokoladica sa odštampanim datumom vašeg venčanja i vašim imenima, koje će sačekati svakog gosta na tanjiru, imamo nove predloge za dobrodošlicu jer čokolada se lako leti topi. Naime, možete svakom gostu pokloniti lepezu ili ručni ventilator od papira na kome će biti odštampana vaša poruka. Tome će se gosti obradovati kada prave pauzu između dva plesa.