TOP 5 mesta za venčanje u Srbiji

Ako čitate ove redove, to znači da partnera za venčanje imate, termin u crkvi ste možda zakazali, ali za lokacijom još uvek tragate. Evo nekoliko predloga o kojima niste možda razmišljali ili niste znali da postoji mogućnost da se baš u tom prostoru održi vaš veliki dan. Pa da počnemo.

 

Dvorac Fantast

Dvorac se nalazi na samo 15 km od Bečeja, podigao ga je Bogdan Dunđerski, pa ga mnogi zbog toga zovu još i Dvorac Dunđerski. U dvorištu se nalazi kapela Svetog Đorđa, u kojoj je Bogorodicu oslikao naš čuveni slikar Uroš Predić, koji je bio prijatelj Dunđerskih. Restoran je tu da osigura meni, pa venčanje može da počne, a ukoliko želite dodatnu romantiku i jahanje belog konja, na raspolaganju vam je ergela u sklopu imanja.

 

Imanje Četiri pera

Nedaleko od Carske bare nalazi se mesto u koje ćete se zaljubiti iako ste već zaljubljeni. Konji koji trčkaraju na nekoliko metara od vas dok vi ležite na ležaljkama pored predivnog bazena i čekate da stigne piće ili neko jelo internacionalne kuhinje – nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Broj mesta je ograničen na 50, pa imajte to u vidu kada zovete goste.

 

Petrovaradinska tvrđava

Čuveni EXIT proslavio je Petrovaradin van granica Srbije s obzirom na to da je više puta poneo titulu najbolji evropski festival. Ukoliko želite da vaše venčanje bude na tvrđavi iz 17. veka, pronađite restoran čija hrana i ambijent odgovaraju vašem ukusu, a na raspolaganju vam je nekoliko njih.

 

Salaš 137

Kada smo već na novosadskom putu, ne možemo da vam ne skrenemo pažnju na Salaš 137 ukoliko ste vaše venčanje zamislili uz tradicionalnu kuhinju, prirodu i životinje, u seoskom retro okruženju.

 

Kalemegdan

Ne samo što je nezaobilazno mesto svih koji prolaze kroz Beograd ili u njemu borave, Kalemegdan je i jedna od najstarijih prestoničkih građevina, budući da potiče iz 1. veka nove ere. Osim toga, na ovoj tvrđavi nalazi se jedna od najlepših crkava u gradu, mala i romantična Ružica. Svoje slavlje možete realizovati u nekom restoranu ili kafiću, sve što treba je da na vreme zakažete – i terasa sa fantastičnim pogledom je vaša.