PANTONE objavio najpopularniju boju godine za 2018

PANTONE, provider profesionalnog jezika i standarda boja i digitalnih rešenja objavio je da će ULTRA LJUBIČASTA boja (PANTONE 18-3838) biti boja 2018 godine.

Boja je opisana kao dramatično provokativna, boja koja vas podstiče na vizionarsko razmišljanje i povezuje sa budućnošću.

Ljubičasta boja se smatra bojom kontrakulture, dekadencije i umetničke briljantnosti – uvek su je povezivali sa muzičkim ikonama kao sto su Prince,  Jimi Hendrix and David Bowie. Ova nijansa ljubičaste boje posebno podstiče ljude na kreativnost kojom se pomeraju do tada utvrđene granice.

Ultra ljubičasta boja u modnoj industriji je zapravo očaravajuća boja koju možete kombinovati mnogo lakše nego što se na prvi pogled čini. Kombinacije sa zlatnom ili srebrnom bojom svakako če istaći svu raskoš i glamuroznost ove boje. Kroz tkanine poput somota u ljubičastoj boji samo će se pojačati utisak prefinjonosti, elegancije i luksuza koji ova nijansa ljubičaste nosi u sebi. Asesoari će takodje biti u ovoj boji koja će obeležiti i tržište grafičkog dizajna, ambalaže, dekora prostora i svega što čini našu svakodnevnicu.